Zprávy z MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

Zprávy a aktuality z MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

Karta datailů MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.Web: masskch.cz

Zprávy z MASek

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

8.12.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Inspirace Protierozní kalkulačka
Posilovat ochranu zemědělské půdy před erozí pomáhá zemědělcům protierozní kalkulačka. Díky této internetové aplikaci se dozví například informace o ochranném účinku modelových osevních postupů s možností vytvářet a hodnotit vlastní osevní postupy. Aplikace má přinést uživatelům vysokou variabilitu řešení protierozní ochrany v závislosti na vyhodnocení konkrétních místních podmínek a specifických potřeb uživatele. Čtěte více zde:... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

4.12.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Odborné vzdělávání může mít prestiž
Ve všech státech Evropské unie se od 5. do 9. prosince uskuteční Evropský týden odborných dovedností. Má upozornit na to, že odborné vzdělávání, kterým v České republice prochází více než 70 procent populace, je cestou k dobrému uplatnění na trhu práce. Národní ústav pro vzdělávání (NÚV) se do daného týdne zapojí také akcemi zaměřenými na učitele a rodiče... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

2.12.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Pro rodiče – informace ke školským obvodům a plnění povinné školní docházky
Informace ke školským obvodům a plnění povinné školní docházky. 1) z pohledu rodiče: zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce, a to v době od 1. dubna do 30. dubna kalendářního roku, v němž má dítě zahájit povinnou školní docházku. (§ 36 odst. 4 ŠZ). Pokud zákonný zástupce dítě k... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

2.12.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Místní akční skupiny pomáhají zkvalitnit život na venkově
Zlepšení kvality života obyvatel na venkově, propojování místních aktérů, získávání a rozdělování dotačních prostředků i podpora turistického ruchu v regionu je cílem Místních akčních skupin (MAS).  Jsou důležitým článkem komunitně vedeného místního rozvoje v České republice. S jejich pomocí se opravovaly hasičské zbrojnice, místní komunikace, knihovny, sokolovny, křížky a kapličky, stavěly spolkové domy, hřiště, muzea, rozhledny nebo... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

30.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Nová publikace: Bydlení v České republice v číslech
28.11.2016: Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo na svých webových stránkách zkrácenou verzi „Vybraných údajů o bydlení 2015“ pod názvem „Bydlení v České republice v číslech (září 2016)“. Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo publikaci zpracovanou odborem politiky bydlení – tzv. zkrácenou verzi  „Vybraných údajů o bydlení 2015“ pod názvem „Bydlení v České republice v číslech (září 2016).“ Publikace... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

29.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: SEMINÁŘ ZELENÁ UČEBNA
V rámci spolupráce mezi MAP i MAS  si vás dovolujeme informovat o zajímavé akci – seminář Zelená učebna, protože řada našich škol a školek plánuje obdobně zaměřené venkovní učebny. Využijte tedy příležitosti poradit se s odborníky  v blízkém prostředí sousední MAS Sdružení Splav. Seminář Zelená učebna, zabývající se tématikou edukativních zahrad a environmentální výchovy. Zkušení lektoři vás... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

9.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: MŠMT -Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže
Název programu: Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže                                                              Platné pro roky 2017-2021 V rámci tohoto Programu poskytuje MŠMT investiční dotace na udržení a vytváření podmínek pro smysluplné trávení volného času dětí a mládeže a minimalizaci příčin vzniku sociálně patologických jevů. Program je vyjádřením požadavku státu, zastupovaného MŠMT, na zabezpečení péče o volný čas... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

9.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Zážitky a inspirace z Polska
Program byl pěkný a myslím, že jeli domů všichni spokojeni, jen jsme se všichni shodli, že za podmínek, za kterých jsou schopni v Polsku čerpat dotace, tak za těch to u nás nejde – největší problém by byl s hygienou – u nás dost tvrdé podmínky na vybavení provozoven, tam úplně bez problému. Navštívili jsme penzion Hubertowka... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

4.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Šlechtová představuje nový motivační program na podporu cestovního ruchu
01.11.2016: Ministryně Karla Šlechtová dnes na tiskové konferenci představila nový program na podporu cestovního ruchu v České republice – Národní program podpory cestovního ruchu v regionech. Pro žadatele je připraveno 300 milionů korun. Žádosti lze podávat od 1. prosince 2016 do 6. ledna 2017. „Novým programem na podporu cestovního ruchu se snažíme zvýšit konkurenceschopnost destinací... Read more »

logo MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.

4.11.2016 MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko, z.s.: Dotace pro nestátní neziskové organizace 2017
Ministerstvo pro místní rozvoj oznamuje  oblasti podpory k podání žádosti o dotaci pro rok 2017. Podpora a ochrana veřejného zájmu na úseku bezbariérového užívání staveb Metodická podpora poradenství v oblasti bydlení Udržitelný rozvoj cestovního ruchu na celostátní úrovni Udržitelný rozvoj regionů, měst a obcí Čtěte více zde: https://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Programy-a-dotace/Dotace-pro-nestatni-neziskove-organizace-2017